subota, 17. lipnja 2017.

TORTA KOJA SE BRZO NAPRAVI A JOS BRZE POJEDE


SASTOJCI

TIJESTO

250 grama glatkog brašna

100 gramašećera

1 paketić praška za pecivo

1 paketić vanilin šećera

800 grama maslaca
1 jaje

FIL

pola litra mlijeka

2 vrećice pudinga od vanilije

200 grama šećera

800 grama milerama (ili masnog kiselog vrhnja)


voće

preljev za tortu



PRIPREMA

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i neka stoji u frizideru oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.

NAPOMENA:

Ako je tijesto puno suho, mrvi se, dodajte kasiku kiselog vrhnja, malo maslaca.

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.

Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.

Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeć

Nema komentara:

Objavi komentar