subota, 17. lipnja 2017.
TORTA KOJA SE BRZO NAPRAVI A JOS BRZE POJEDE
SASTOJCI
TIJESTO
250 grama glatkog brašna
100 gramašećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
800 grama maslaca
1 jaje
FIL
pola litra mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
200 grama šećera
800 grama milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
voće
preljev za tortu
PRIPREMA
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i neka stoji u frizideru oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
NAPOMENA:
Ako je tijesto puno suho, mrvi se, dodajte kasiku kiselog vrhnja, malo maslaca.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeć
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar