nedjelja, 25. lipnja 2017.

TORTA S JAGODAMA I BIJELOM COKOLADOM


POTREBNI SASTOJCI:

180 mljevenog keksa
70 grama putera
100 mililitara mlijeka
1 kesica zelatina
100 grama kisele pavlake
150grama krem sira
100 grama slate pavlake
200 grama bijele cokolade
3 bjelanca
120 grama secera
250 grama jagoda
NACIN PRIPREME:

U zdjelu pomijesajte mljeveni keks i istopljen puter.

Na tanjir za tortu stavite obruc od kalupa i sipajte mjesavinu keksa i putera,a zatim izravnajte smjesu.

Stavite u hladnjak i da se malo stegne.

U posudu stavite sir,a kiselu i slatku pavlaku pomijesajte i dodati sir i sve to zajedno dobro izmijesajte.

Na pari otopite cokoladu.

Zelatin potopite u hladnu vodu 5 minuta da nabubri,lijeko zagrijte da bude toplo al ne prevruce a onda dodajte zelatin u mlijeko i mijesajte da se zelatin rastopi.

Polovnu mlijeka sa zelatinom dodajte smjesi sa sirom a drugu polovinu otopljenoj cokoladi i svaku zasebno dobro izmijesajte dok se smjese ne sjedine.

Potom cokoladu dodajte siru i sjedinite u jednu smjesu.

U cistu posudu umutite bjelanca u cvrst snijeg pa postepeno dodajite kasiku po kasiku secera uz stalno mijesanje.

Umucen snijeg od bjelanca dodati u smjesu sira i cokolade i laganim pokretima ujednaciti masu.

Na kraju dodati cijele jagode,a ostavite samo malo sa strane za dekoraciju.

Masu koja je u tecnom stanju sipajte na podlogu od keksa i vratite u hladnjak da stoji 24 sata.

Nakon toga skinite obruc i tortu dekorisite po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar