nedjelja, 25. lipnja 2017.
TORTA S JAGODAMA I BIJELOM COKOLADOM
POTREBNI SASTOJCI:
180 mljevenog keksa
70 grama putera
100 mililitara mlijeka
1 kesica zelatina
100 grama kisele pavlake
150grama krem sira
100 grama slate pavlake
200 grama bijele cokolade
3 bjelanca
120 grama secera
250 grama jagoda
NACIN PRIPREME:
U zdjelu pomijesajte mljeveni keks i istopljen puter.
Na tanjir za tortu stavite obruc od kalupa i sipajte mjesavinu keksa i putera,a zatim izravnajte smjesu.
Stavite u hladnjak i da se malo stegne.
U posudu stavite sir,a kiselu i slatku pavlaku pomijesajte i dodati sir i sve to zajedno dobro izmijesajte.
Na pari otopite cokoladu.
Zelatin potopite u hladnu vodu 5 minuta da nabubri,lijeko zagrijte da bude toplo al ne prevruce a onda dodajte zelatin u mlijeko i mijesajte da se zelatin rastopi.
Polovnu mlijeka sa zelatinom dodajte smjesi sa sirom a drugu polovinu otopljenoj cokoladi i svaku zasebno dobro izmijesajte dok se smjese ne sjedine.
Potom cokoladu dodajte siru i sjedinite u jednu smjesu.
U cistu posudu umutite bjelanca u cvrst snijeg pa postepeno dodajite kasiku po kasiku secera uz stalno mijesanje.
Umucen snijeg od bjelanca dodati u smjesu sira i cokolade i laganim pokretima ujednaciti masu.
Na kraju dodati cijele jagode,a ostavite samo malo sa strane za dekoraciju.
Masu koja je u tecnom stanju sipajte na podlogu od keksa i vratite u hladnjak da stoji 24 sata.
Nakon toga skinite obruc i tortu dekorisite po zelji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar