subota, 18. travnja 2015.

Čokoladni krem rolat

Čokoladni krem rolat

Sastojci
  • 100 g čokolade
  • 200 g šećera + 5 kašika
  • 200 g mlevenih oraha
  • 500 ml mleka
  • 10 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 3 vanilin šećera

Priprema
1. Umutiti šam od deset belanaca, a zatim postepeno dodati 5 žumanaca, 200 g šećera, mlevene orahe, 50 g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Smesu sipati u četvrtasti pleh i peći na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
2. Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 3 vanilin šećera. U umućenu masu sipati postepeno pola litra mleka i kuvati postepeno na tihoj vatri dok se krem ne zgusne.
3. Pečen patišpan filovati kremom, uviti u rolat, a zatim preliti preostalom čokoladom koju se pre toga otopili.

Izvor:www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar