subota, 18. travnja 2015.

Čokoladni rolat s jagodama

Čokoladni rolat s jagodama

Sastojci
Za biskvit:
  • 100 g crne čokolade
  • 120 g putera
  • 120 g brašna
  • malo soli
  • 7 jaja
  • 150 g  šećera
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:
  • 1 kesica želatina
  • 80 g šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 250 grama seckanih jagoda

Priprema
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Penasto umutiti puter s malo soli, dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati. Ppostepeno dodati žumanca. Belanca umutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u puter i čokoladu. Sipati u pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Pečen biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati.

2. Pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i u nju dodati želatin napravljen po uputstvu sa kesice.

3. Rolat namazati sa filom, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti jagodama i ljuspama od čokolade.

Izvor: www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar