srijeda, 22. travnja 2015.

Fina torta od lešnika i višanja

Foto: Profimedia

Idealna kombinacija jakih i lakih ukusa: čokolada i lešnik sjajno se slažu sa ukusom voća...

Sastojci (za 16 parčića):


  • 8 jaja 
  • 200 g šećera
  • kašičica soka od limuna
  • malo soli 
  • 100 g brašna
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 4 dl pavlake
  • 2 kesice učvršćivača šlaga 
  • kesica vanilin-šećera 
  • 50 g šećera
  • 125 g mlevenih lešnika
  • 2 kašike soka od trešanja 
  • 5-6 kašika džema od višanja 
  • čokoladne zvezdice

Priprema: 
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro umutite šećer i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte. Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno i lešnike i izmešajte.  Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (prečnika 26 cm), poravnajte i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola. Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i šećer, pa dodajte orahe. Izmešajte sok od trešanja i džem, i premažite donju koru. Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom. Ostavite da se hladi oko jedan sat. Ukrasite čokoladnim zvezdicama.

Izvor: Lisa

Nema komentara:

Objavi komentar