Potrebno je:
- 600 gr svinjskih krmenadli
- 2 kašike ulja
- 2 kašike balsamico sirćeta
- so, mleveni biber
- 2 prstohvata ruzmarina
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica senfa
- 2,5 dcl vode
- 1 kašika gustina
Priprema:
Krmenadle posoliti i dodati mlevenog bibera, 2 kašike ulja, 2 kašike sirćeta, prstohvat ruzmarina, izmešati i da stane 30 minuta.
Pržiti krmenadle u ekspres loncu sa jedne i druge strane da porumene. Izmešati 1 kašičicu senfa, 2 kašike paradajz pirea, ostatak marinade, 2 dcl vode, preliti krmenadle zatvoriti lonac i kad počinje para da izlazi kuvati 20- 30 minuta.
Otvoriti lonac, uzeti malo sosa iz krmenadli izmešati sa 1 kašikom gustina vratiti u lonac i kuvati 2 minuta da se malo sos zgusne.
Izvor: www.daninakuhinja.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar