petak, 29. svibnja 2015.

Junetina u povrću


Jednostavno i ukusno jelo koje možete pripremati tokom cijele godine. Po želji koristite teletinu, svinjetinu, pa čak i piletinu.



Sastojci
  • 1 kg junetine izrezane na kockice
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 paradajza
  • 400 gr graška
  • 400 gr mahuna
  • 2 čehne bijelog luka
  • ulje
  • so, biber



Način pripreme
  • Na ulju popržite meso dok ne ispari višak tekučine.
  • Dodajte sjeckanu mrkvu, luk i bijeli luk.
  • Prelijte sa 1l vode i pustite da provrije.
  • Umiješajte sjeckani paradajz i kuhajte pola sata.
  • Umiješajte grašak i mahune pa kuhajte još pola sata.


Podijelite ovaj post sa prijateljima :)


Izvor: domacica.com









Nema komentara:

Objavi komentar