utorak, 3. svibnja 2016.
Čokoladni kolač gotov za 5 minuta: Ne trebaju vam ni jaja, ni brašno, ni pećnica
Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:
220 grama čokolade s visokim postotokom kakaa (barem 72 posto)
225 grama milerama
prstohvat soli
kakao za posipanje
maslac za tepsiju
Priprema:
1. Dublji lim za pečenje premažite maslacem s unutrašnje strane.
2. Na pari rastopite tamnu čokoladu. U drugome loncu paralelno lagano zagrijte mileram, pa kad postane vruć dodajte mu sol i rastopljenu čokoladu.
3. Promiješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, zamotajte plastičnom folijom pa pustite da se dobro ohladi.
4. Izvadite kolač iz pleha, pospite ga kakaom i poslužite uz sezonske jagode. U slast!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar