utorak, 3. svibnja 2016.

5 Promjena na bradavicama na koje bi trebali paziti























Primijetit ćete promjene u dojkama i bradavicama tkiva tijekom svog života, a mnogi od tih promjena su sasvim normalne. Vaše grudi će imaju tendenciju da gube gustoću kao što je u trudnoći, menstruacija ciklusa i lijekove sve može promijeniti izgled i dojam vaše grudi.

Postoje, međutim, neke promjene koje ukazuju da je vrijeme da posjetite liječnika kako bi bili sigurni da vaše grudi nisu zaražene ili imate razvoj kancerogenog tkiva. Evo pet od najčešćih bradavica problema i mijenja što trebate znati o njima.

Pražnjenje

Bradavica iscjedak može biti zastrašujuće i neugodno, ali, na sreću, nije obično povezana s rakom dojke ili drugih ozbiljnih problema. Krvavi ili jasno iscjedak iz bradavice obično označava infekciju neke vrste, ali može biti uzrokovana nekim lijekovima, uključujući i kontracepcijske pilule.

Ispuštanje se može dogoditi kada se stisne bradavica ili jednostavno iscuri . Važno je da se obavijesti liječnik o bradavica iscjedku tako da može provjeriti.

Osip

Osip na bradavici i okolno tkivo dojke mogu biti uzroci po istim stvarima koje uzrokuju osip na drugom mjestu na tijelu. Osip može biti uzrokovan alergijskom reakcijom na određene tkanine ili sapun kao što su psorijaza i ekcemi. Pretjerano znojenje može također uzrokovati osip. Ako se osip razvije tijekom dojenja može biti mastitis.
To je infekcija tkiva dojke koji se često čini oko bradavica kod žena koje doje. Većina tih osipa, iako je neugodan, su bezopasni i mogu se liječiti. U rijetkim slučajevima, međutim, bradavice osip može biti znak raka dojke, tako da je važno pitati svog liječnika o bradavica osipu.

Nježnost

Natječaji za bradavice može biti razlog za zabrinutost, ali samo pod određenim okolnostima. To je sasvim normalno da se primijeti nadmetanje bradavice u određenim razdobljima menstrualnog ciklusa ili tijekom trudnoće. Bradavice mogu biti bolne i nježne ako su doživjele trenje s trljanjem je loš grudnjak ili su osjetljive na određene sapune i deterdžente za pranje rublja. Posavjetujte se s liječnikom, međutim, ako vam bradavice postanu nježne i osjetljive nego što je normalno, a ne možete naći uzrok.

Uvučene bradavice

Uvučene bradavice je samo način upućivanja na bradavice kojima je rupica unutra umjesto napolju. To je zapravo prilično česta pojava i nalazi se u 10 do 20% žena. Mnoge žene idu cijeli svoj život s uvučenim bradavice dok drugi zapravo čine više bradavica tkiva tijekom trudnoće i dojenja, što uzrokuje da bradavice iskoče i ostanu na taj način.

Uvučene bradavice se općenito smatraju samo estetski problem koji ne zahtijevaju liječenje. Postoji, međutim, mlijeko kanali raka koje mogu povući normalanu bradavicu prema unutra, tako da posjetite svog liječnika.

dlakave bradavice

Iako mnoge žene smatraju dlakave bradavice neugodno, to se savršeno prirodno i zdravo. To je također mnogo češće nalazi kod žena nego što mislite, tako da niste sami.

Ako ste ikada primijetili promjene u bradavicama ili dojkama koje ne možete objasniti, posjetite svog liječnika odmah.
Zapamtite da je vaš liječnik vjerojatno i prije vidio sve te probleme, tako da nema potrebe da vam bude neugodno ili da ne raspravljate o promjenama na bradavicama.

Nema komentara:

Objavi komentar