subota, 11. lipnja 2016.

Lambada kolač




















TIJESTO
6 jaja
15 dag šećera
15 dag brašna
NARANČASTA KREMA
1 l soka od naranče
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
petit beurre
BIJELA KREMA
6 žlica brašna
6 žlica šećera
5 dl mlijeka
25 dag margarina
GLAZURA
10 dag čokolade
7 dag margarina

Priprema – Lambada kolač

Za pripremu tijesta pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa onda postupno dodavajte brašno. Dobro promiješajte pa na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvitno tijesto.
Za pripremu narančaste kreme pripravite puding od vanilije u narančinom soku sa dodanim šećerom. Dok je narančina krema još vruća njome prelijte pečeni biskvit. Na nju složite petit beurre kekse prethodno namočene u mlijeku. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za pripremu bijele kreme umutite šećer i brašno sa malo mlijeka pa ukuhajte u preostalom mlijeku. Pjenasto izradite margarin pa ga dodajte u ohlađenu smjesu.
Bijelu kremu nalijte na narančastu kremu ohlađenog biskvita.
Za pripremu glazure čokoladu i margarin rastopite na laganoj vatri. Njome prelijte lambada kolač.
Nakon što se čokoladna glazura ohladila lambada kolač je spreman za serviranje. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar