subota, 11. lipnja 2016.

12 neobičnih promjena na grudima koje bi mogle značiti opasnost! Uradite pravilan test kod kuće




















Naše grudi mogu biti prve koje će nam reći da nešto možda raste unutar nas.

Govorim o zdravstvenim procesima i poremećajima koji bi mogli donijeti trajnu promjenu u našem tijelu. Uočivši ove promjene odmah će vam dati vremena da reagujete i spriječite da stvari narastu.

Oštar rast grudi

Ovo povećanje nije za ozbiljnu zabrinutost. A neki od vas će dočekati taj porast veličine. Prigode koji uzrokuju rast grudi su PMS, reakcija na kontracepcije i trudnoća.

Smanjenje veličine grudi

To znači da ste izgubili na težini. Grudi su masnoće, a gubitak težine znači gubljenja masnoće. To bi također moglo značiti da se prolazi kroz hormonalne promjene.

Dvije različite veličine grudi (jedna veća od druge)

To je vrlo često u žena. Pogotovo za vrijeme PMS-a. To može biti simptom raka dojke. Imajte na umu da se konsultujete s liječnikom o svim nenormalnim promjena tkiva i promjenama veličine.

Iritacija kože ispod grudi

Jeste li alergični na materijal koji ste nedavno nosili? Žene s ovom vrstom alergijske reakcije su riješili to promjenom grudnjaka. To bi također moglo značiti upalu kože. Ovo stanje je vrlo često u žena s velikim grudima.

Kvržice na bradavicama dojke

Ovo bi mogla biti prirodna promjena u bradavici. Ti mali komadi mogu biti nastavci žlijezda. To bi mogao biti vrlo vidljivo tijekom menstrualnog ciklusa.

Jedan veći grumen aureole dojke

Ovo stanje može izaći kao cista dojke. Obično, ove ciste nisu opasne, ali vaš liječnik će vam reći kako to kontrolirati. S druge strane, to bi moglo izaći kao tumor. Nagle promjene u dojkama poput ovih treba javiti svom liječniku.

Dlačice na bradavicama

Moguća reakcija na određeni kozmetički proizvod ili to može značiti sindromom policističnih jajnika.

Svrbež bradavica

Ovo stanje se često prikazuje kao odgovor na losion za tuširanje, mlijeko za tijelo ili određenu tkaninu koju ste nosili. Ponekad svrbež znači hormonske promjene. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom kako bi potvrdili da to nije ništa ozbiljno.
Svrbež bradavice može biti posljedica raka bradavica. To je vrlo rijetko, ali moguće.

Bijeli iscjedak

Fizička stimulacija može uzrokovati ovo stanje. To također može biti posljedica nekih lijekova. To nije opasno, ali morate ga kontrolirati s receptom od svog liječnika.

Crveni iscjedak iz bradavice

To je posljedica benignog tumora koji se javlja u mliječnim kanalićima dojke. Posavjetujte se s liječnikom odmah.

Paušalna tkiva dojke

To bi moglo biti cista ili tumor. Posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Velika izraslina u bilo kojem dijelu dojke

To bi moglo biti cista. Ako je je okrugla i možete osjetiti njeno kretanje kada pritisnete, 80%  su šanse da je benigna cista. Obično, ove ciste su oko 1cm veličine.

To bi moglo značiti rak dojke rakođer. Trebate prijaviti tu promjenu svom doktoru. Ako se gruda u dojci ne mijenja ili se premjesti kada je pritisnete, idite na svom liječniku odmah.

Žao nam je ako ste zbog ovih promjenauplašeni, ali morate biti obaviješteni i upozoreni o svemu što bi se moglo pokazati gore.

Nema komentara:

Objavi komentar