subota, 11. lipnja 2016.

Popis svih ilegalnih kancerogenih ŠAMPONA! Je li vaš šampon na listi?!





















Niste ni svjesni činjenice da vaš šampon može izazvati mnogo više od običnog osjećaja peckanja u vašim očima. Očito, ovi proizvodi za kosu mogu biti smrtonosni.

Naime, studija o sapunima i šamponima koje je proveo Centar za zdravstvenu ekologiju, sa sjedištem u Oaklandu u Kaliforniji, otkrila je da je 98 od uključenih proizvoda sadržavalo potencijalni karcinogen zvan kokamidni dietanolamina (kokamidni DEA).

Mnogi poznati proizvođaći su sadržavali ovaj sastojak kao što su Palmolive, Colomer, Colgate, Paul Mitchell i mnogi drugi. Nadalje, u suprotnosti sa zakonom Kalifornije, brojni od testiranih proizvoda za koje je utvrđeno da sadrže kokamidni DEA su zapravo namijenjeni djeci ili imaju lažnu organsku naljepnicu.

Osim toga , Šamponi Johnson & Johnson pozitivni su na kancerogene hemikalije, upozorila je zdravstvena grupa “Kampanja za sigurnu kozmetiku”, međunarodno udruženje koja okuplja grupe za zaštitu okoline, preneli su hrvatski mediji.

Od 2002. godine, kada su počeli sa radom, s vremena na vreme određene količine kozmetičkih proizvoda s tržišta šalju na analize i u javnosti objavljuju rezultate.

U poslednjoj grupi proizvoda koje su analizirali na štetne materije bilo je 48 dečijih proizvoda, među kojima su brendovi Johnson & Johnson i Baby Magic. U šamponu “bez suza” tako su otkriveni tragovi formaldehida i dioksina, koji u određenim količinama mogu biti izrazito opasni, a iste materije otkrivene su u Baby Magic losionu za telo.

Nema komentara:

Objavi komentar