subota, 11. lipnja 2016.

Ledeni vjetar




















BISKVIT
9 bjelanjaka
15 žlica šećera (30 dag šećera)
1 žlica jabučnog octa
KREMA
9 žumanjaka
4 žlice šećera
6 žlica gustina
5 dl mlijeka
2 vanilin šećera
margarin
0.5 l slatkog vrhnja
VOĆE
banane
jagode
kivi
naranča
(ili koje drugo voće po ukusu)
Priprema

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega dodajte šećer i ocat. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikserom.
Lim za pečenje obložite pek papirom te pecite oko 50 minuta na 160°C ili dok kora ne postane zlatno – žućkasta.
Ohlađenu koru vertikalno presijecite na tri jednaka dijela.
Kremu pripravite na način da žumanjke dobro promiješate sa šećerom i zatim dodate mlijeko, vanilin šećer i gustin.
Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kad se krema ohladi, u nju dodajte margarin i sve dobro izmiješajte električnim mikserom.
Slatko vrhnje ulijte u posebnu posudu i dobro ga izmiješajte električnim mikserom dok ne dobijete čvrst šlag.
Izrezane banane potrebno je staviti u malo limunovog soka da ne potamne.
Prvu koru premažite sa 1/3 žute kreme, zatim poslažite voće i sve premažite šlagom.
Na to stavite drugu koru, pa ponovno žutu kremu, voće i šlag.
Postupak ponovite i sa trećom korom.
Ledeni vjetar je gotov, no prije serviranja kolač je potrebno dobro ohladiti i ukrasiti.
U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar