utorak, 13. prosinca 2016.

HOROR U SUBOTICI: Policajac 11-godišnjem dječaku nanio TEŠKE TJELESNE POVREDE


























Subotički policjski službenik S.B. osumnjičen je da je pretukao 11-godišnjeg dječaka  M.P.,  te da mu nanio teške tjelesne i psihičke povrede.

S.B. se sumnjiči da je nesretnog dječaka udarao i držeći za kapuljaču vukao niz ulicu oko jedan kilometar.

Nebojša Penčić, otac dječaka kojeg je pretukao Subotički policajac kaže da je njegovo dijete pretrpjelo veliki strah te da si posledice napada mnogo veće.

“Moj sin svakih tri do pet minuta osjeća veliki bol u ušima, noću zbog straha mokri u krevet a u desnom uho stalno čuje zujanje!” – uznemireno govori otac.

Incident se dogodio u subotu u blizini Kerskog groblja u Subotici, sve je započelo nevinom dječijom igrom a završilo se gotovo pa tragično.
Pretučeni dječak sa još par drugara igrao se u blizini groblja, kada su krenuli kući napao ih je pas. Da bi se odbranili od psa uzeli su granje koje se nalazilo u blizini obližnih kuća.

“Prema riječima dječaka, jedna žena je povikala da djeca kradu granje a zatim je iz kuće istrčao policajac u uniformi i počeo da psuje i da se dere. Sva djeca su pobjegla a moj sin nije trčao jer je smatrao da nije ništa loše uradio.

Policajac ga je uhvatio, galamio na njega i dva puta ga dlanovima udario po šima, psovao mu majku i pitao gdje žive ostali drugari. Kada M.P. nije želio da kaže gdje mu žive drugovi još ga je dva puta otvorenim dlanovima udario po šima i glavu mu udario od banderu, a zatim ga držeći za kapuljaču vukao kilometar niz ulicu do naše kuće.

Užasni prizor pred kućom je vidjela i moja supruga jer je istrčala iz kuće kada su joj druga djeca došla da kažu sta nam se desilo sa sinom.” – uznemireno govori otac pretučenog dječaka, koji tvrdi da ga je policajac vrijeđao pred kućom, te da mu je psovao majku…

Nesretno dijete je pretrpjelo veliki strah, do sada je pregledan tri puta, prvo su mu konstatovali teške tjelesne povrede a zatim lakše, od juče prima inekcije.

Otac pretučenog dječaka strahuje da će mu sin izgubiti sluh jer ima nepodnošljive bolove u ušima, a prema riječima stručnjaka postoji velika mogućnost da dijete ostane bez sluha!

U Policijskoj stanici u Subotici kazali su da je cijeli slučaj prijavljen njihovoj ustanovi, te da policajac koji je napao dječaka u trenutku incidenta bio VAN dužnosti.

Protiv policijskog službenika podnijeta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo MUČENJE i ZLOSTAVLJANJE maloljetne osobe.
Policajac je suspendovan do okončanja disciplinskog postupka.  Otac pretučenog M.P. kazao je da je policajac u PS sve priznao.

Nebojša Penčić otac 11-godišnjeg dječaka rekao je da planira da podnese i privatnu tužbu protiv policajca ubog nanošenja povreda njegovom sinu i zbog pretnji njemu i njegovoj porodici.

Nema komentara:

Objavi komentar