četvrtak, 29. lipnja 2017.
FANTASTIČNE KOKOS KOCKE
Sastojci
Za tamno testo:
15 dkg mlevenih lešnika
20 dkg brašna
24 dkg putera
12 dkg šećera
4 zlice kakao praha
2 lice šlaga
Za kokos testo:
40 dkg kokosa
20 dkg kandiranih trešanja
5 dkg suvih višanja
400 mililitara šlaga sa ukusom kokosa
3 zlice gustina
30 mililitara belog ruma
20 dkg slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
2 kesice šlag fiksa
Za glazuru:
30 dkg crne čokolade
nekoliko kapi ulja
Priprema
Sve sastojke za tamno testo pomijeasjte, napravite jufku, umotajte u foliju i ostavite u hladnjak. Posle pola sata testo razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje.
Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru.
Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač, isecite na kocke i servirajte.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar