četvrtak, 29. lipnja 2017.

FANTASTIČNE KOKOS KOCKE


Sastojci

Za tamno testo:

15 dkg mlevenih lešnika

20 dkg brašna

24 dkg putera

12 dkg šećera

4 zlice kakao praha

2 lice šlaga

Za kokos testo:

40 dkg kokosa

20 dkg kandiranih trešanja

5 dkg suvih višanja

400 mililitara šlaga sa ukusom kokosa

3 zlice gustina

30 mililitara belog ruma

20 dkg slatke pavlake


2 kesice vanilin šećera

2 kesice šlag fiksa

Za glazuru:

30 dkg crne čokolade

nekoliko kapi ulja

Priprema

Sve sastojke za tamno testo pomijeasjte, napravite jufku, umotajte u foliju i ostavite u hladnjak. Posle pola sata testo razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje.

Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru.

Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač, isecite na kocke i servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar