četvrtak, 29. lipnja 2017.

KOLAČ SA PETIT KEKSOM


Sastojci

krema

– 1 litar mlijeka

– 140 grama šećera

– 150 grama brašna(pola oštrog,pola gustina)

– 6 žumanjaca

– 125 gramamargarina

– 1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma)
još

– oko 45 komada petit keksi

– 1 šlag pjena s okusom vanilije

Priprema

Za kremu se pomiješaju žutanjci s šećerom,obje vrste brašna(može i samo oštro i samo gustin-škrobno ili kao ja stavim svakoga pola)

Izmiksati pa dodati oko 1 dcl mlijeka od one litre,a ostalo mlijeko staviti kuhati.Kad provri,ukuhati smjesu s žutanjcima i skuhati kremu.Pažljivo i brzo miješati te paziti da ne zagori.

Kremu staviti na hlađenje.Kad se ohladi,prvo izmiksati omekšali margarin s malo šećera i rumom pa umiješati ohlađenu kremu.

Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)

Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.

U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.

Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme(preporuka;radite kolač jedan dan prije)

Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti s šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi.

Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar