utorak, 20. lipnja 2017.

MAFFINI SA COKOLADOM I VISNJAMA TOLIKO DOBRI DA NE MOGU BITI BOLJI


POTREBNI SASTOJCI:

2 jaja
200 mililitara jogurta
160 mililitara ulja
1 casa (od jugurta) secera
2 case (od jogurta) brasna
2 secera od vanilije
1 prasak za pecivo
100 grama cokolade za kuhanje
300 grama visanja


NACIN PRIPREME:

Prvo umutite jaja sa secerom i secerom od vanilije pa dodajte jogurt i ulje.

Zatim pomijesajte brasno i prasak za pecivo i sjedinite sa umucenom smjesom,a cokoladu za kuhanje islomite na kockice i umutite u smjesu.

Dodajte 2/3 ali ih prethodno ocijedite od soka i pospite kasikom secera.

Smjesu sipajte u kalupe po zelji i na svaki mafin prije pecenja stavite nekoliko visanja.

Pecite ih na 200 stepeni 20 minuta.

Sluzite ih kako zelite,ja ih ponekad prelijep rastopljenom mlijecnom cokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar