utorak, 27. lipnja 2017.

Meni Je Ovo Najbolja Pita,A Kada Probate Bice I Vama!!


SASTOJCI:

Za tijesto:

600 grama brašna

1 jaje

3 decilitra mlake vode

1 zlica ulja

2 zličice soli

Za fil

500 grama mlevene junetine

1 glavica crvenog luka

ulje

so

biber

slaka paprika

Preliv:

čaša jogurta

čaša kisele pavlake

3 čena belog luka

Još

100 grama margarina

3 zlice ulja

PRIPREMA:

U vanglicu sipajte brašno, so, ulje, jaje i postepeno dodajite mlaku vodu i mesite testo rukom.
Zamesite mekše testo.

Istresite na radnu površinu i premažite gornju stranu sa malo ulja.
Pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.

U tiganj sipajte malo ulja i kada se ugreje sipajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta.

Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Testo podelite na 15 loptica, oblikujte i svaku rasklagijajte u veličinu plitkog tanjira.

Otopite margarin i ulje.
Premažite 4 jufke, redjajući jednu na drugu, zatim stavite petu, ali nju ne premazujete.

Tako ponovite još dva puta, dobijćete 3 gomile po 5 jufki.
Ostavite da stoji pola sata.

Jednu gomilu rasklagijajte sto tanje i podelite na 15 kvadrata.

Na svaki kvadrat stavite po kašiku fila i presavijte dijagonalno, sa obe strane, tako da ćete dobiti oblik paketića.
Otopljenim margarinom i uljem premažite pleh ili tepsiju, i ređajte savijene mantije s’ tim što ćete preklop okrenuti dole. Isto uradite i sa preostale dve gomile.

Savijene i složene mantije premažite ostatkom otopljenog margarina i ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Pomešajte jogurt i pavlaku, dodajte izgnječen beli luk (ja ga nisam stavljala).
Prelijte pečene mantije i ostavit desetak minuta u toploj rerni da upiju preliv.

Nema komentara:

Objavi komentar