srijeda, 28. lipnja 2017.

MOJA OMILJENA TORTA S KOKOSOM A SIGURNO CE BITI I VASA


Potrebni sastojci:

Za koru vma je potrebno:

4.jaja
250 mililitara mlijeka
100 mililitara ulja
250 grama secera
100 grama grožđica
100 grama cokolade u prahu
brasno
kesica praska za pecivo
2 vrecice slag pjene
Za fil vam je potrebno:


250 grama kokosovog brasna
50 grama secera
150 mililitara mlijeka
Za dekoraciju:

Kesica slag pjene
cokoladne mrvice


Nacin pripreme:

Za koru umutite jaja,mlijeko,ulje,secer a onda dodajte brasno i prasak za pecivo,cokoladu u prahu i grožđice.

Smjesu izlijte u pleh oblozen papirom za pecenje i pceite 20-ak min.na 200 stepeni.

Za fil stavite mleko na ringlu i dodajite mu secer i ostavite da prokuva.

Dodajte kokosovo brasno i kuvajte jos 10 min. i ostavite da se ohladi.

Pecenu koru prerezite na dva dijela i na prvom nanesite fil od kokosa a onda stavite drugi dio.

Slag pjenu umutite prema upustvu sa vrecice i premazite tortu i pospite cokoladnim mrvicama.

Nema komentara:

Objavi komentar