utorak, 27. lipnja 2017.
PALACINKE S UMAKOM OD BIJELOG LUKA
POTREBNI SASTOJCI:
2 jaja
400 grama brasna
mlijeko
kisela voda
so
ulje
Za sos:
2-3 zlice brasna
50 mililitara mlijeka
so
bijeli luk
NACIN PRIPREME:
Za tijesto umutite jaja,brasno i malo soli a mlijeko i kiselu vodu dodavati po potrebi.
Dobro umutite da ne bi ostale grudvice,od ovako pripremljene smjese ispecite palacinke.
Palacinke savite u rolatice bez punjenja i tako ih savijene isjeckati na krsike.
Za umak razmutite brasno u malo mlijeka,posolite pa stavite na vatru,cim se smjesa zagrije polako dodavati preostalo mlijeko i kuhati dok s ene dobije gusti umak.
Bijeli luk ogulite i sitno isjeckajte.
U tanjir poredati isjeckane palacinke,prelijte ih umakom i pospite isjeckanim bijelim lukom.
Bijeli luk se moze dodavati i u umak kada se skine sa vatre.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar