utorak, 27. lipnja 2017.

PALACINKE S UMAKOM OD BIJELOG LUKA


POTREBNI SASTOJCI:

2 jaja
400 grama brasna
mlijeko
kisela voda
so
ulje
Za sos:


2-3 zlice brasna
50 mililitara mlijeka
so
bijeli luk


NACIN PRIPREME:

Za tijesto umutite jaja,brasno i malo soli a mlijeko i kiselu vodu dodavati po potrebi.

Dobro umutite da ne bi ostale grudvice,od ovako pripremljene smjese ispecite palacinke.

Palacinke savite u rolatice bez punjenja i tako ih savijene isjeckati na krsike.

Za umak razmutite brasno u malo mlijeka,posolite pa stavite na vatru,cim se smjesa zagrije polako dodavati preostalo mlijeko i kuhati dok s ene dobije gusti umak.

Bijeli luk ogulite i sitno isjeckajte.

U tanjir poredati isjeckane palacinke,prelijte ih umakom i pospite isjeckanim bijelim lukom.

Bijeli luk se moze dodavati i u umak kada se skine sa vatre.

Nema komentara:

Objavi komentar