ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

Čoko-Keksić Torta Moja Omiljena


Potrebni sastojci:

4.jaja
2 zlice secera u prahu
kesica vanilinog secera
75 grama cokolade za kuvanje
650 mililitara mleka
40 grama mljevenih ljesnjaka
80 grama putera
40 grama mljevenog keksa
200 grama plazma keksa


Nacin pripreme:


Prvo odvojite zumace od bjelanceta pa onda bjelanca sa osam kasika secera umutite u cvrsti snijeg i ostavite za dekoraciju.

Pjenasto umutite zumance s vanilinim secerom i secerom u prahu pa ih skuvajte na pari.

Dodajte cokoladu izlomljenu na kocke i mijesajte sve dok se ne istopi i onda skinite s ringle.

Prokuvajte 150 mililitara mlieka pa prelijte mljevenje ljesnjake,ostavite ih kratko neka odstoje pa izmijesajte sa prethodno napravljenom kremom kd zumanca i cokolade.

Puter pjenasto umutite pa stavite sa hladnom kremom,mutite dok krema ne bude potpuno glatka i dodajte mljevnei keks i opet izmiejsajte.

Zagrijte 250 mililitara mlijeka pa u nega svaki plazma keks pojedinacno i redajte na tacnu.Premazite filom pa opet poredajte keks i postupak ponavljajte dok ne potrosite materijal.

Sijelu tortu premazite snijegom od bjelanca i pospite rendanom cokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar