ponedjeljak, 3. srpnja 2017.
HRSKAVI PIRE SA KOBASICAMA
POTREBNI SASTOJCI:
6 krompira
500 grama prokula
2 kobasice po zelji
2 zlice prezle
mlijeko
puter
so
NACIN PRIPREME:
Prvo krompir ogulite,operite i skuvajte da bude dovoljno mekan pa ga ocijedite i ispasirajte u pire.
Dodajte mal putera i naspite mlijeka,vratite na rignlu i uz stalno mijesanje skuvajte pire.
Prokule operite stavite ih u odgovarajucu serpu,prelijte vodom i stavite na sporet da prokljuca.
Kada prokljuca kuvajte oko 10-ak minuta i skinite sa ringle zatim ih ocijedite i dodajte u pire-krompir,posolite i sve skupa dobro izgnijecte uz stalno mijesanje.
Manju tepsiju malo nauljite pa po njoj rasporedite napravljenu smjesu,pospite prezlom i stavite u rernu koja je prethodno dobro zagrijana.
Kratko zapecite na najevecoj temperaturi,kobasice isprzite na vrelom ulju i posluzite ih uz pire.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar