ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

HRSKAVI PIRE SA KOBASICAMA


POTREBNI SASTOJCI:

6 krompira
500 grama prokula
2 kobasice po zelji
2 zlice prezle
mlijeko
puter
so


NACIN PRIPREME:

Prvo krompir ogulite,operite i skuvajte da bude dovoljno mekan pa ga ocijedite i ispasirajte u pire.

Dodajte mal putera i naspite mlijeka,vratite na rignlu i uz stalno mijesanje skuvajte pire.

Prokule operite stavite ih u odgovarajucu serpu,prelijte vodom i stavite na sporet da prokljuca.

Kada prokljuca kuvajte oko 10-ak minuta i skinite sa ringle zatim ih ocijedite i dodajte u pire-krompir,posolite i sve skupa dobro izgnijecte uz stalno mijesanje.

Manju tepsiju malo nauljite pa po njoj rasporedite napravljenu smjesu,pospite prezlom i stavite u rernu koja je prethodno dobro zagrijana.

Kratko zapecite na najevecoj temperaturi,kobasice isprzite na vrelom ulju i posluzite ih uz pire.

Nema komentara:

Objavi komentar