subota, 18. travnja 2015.

Kako da napravite brzu puslica tortu!

Ova torta je gotova za 20 minuta i ne mora da se peče.
Ne morate više da izbegavate pripremu puslica torte zbog komplikovane pripreme koja podrazumeva sušenje kora. 
Predstavljamo vam odličan recept za puslica tortu koja se priprema za manje od pola sata.
Sastav:
  • 4 jajeta
  • 200 g gotovih puslica
  • 1 čokolada za kuvanje
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog keksa
  • 1 margarin
  • 2 šlaga
  • malo maslaca i mleka za koru

Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (belanca, žumanca i čokoladu). Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica. 
Umutite šlag i ukrasite tortu.

Izvor: www.stvarukusa.rs


Nema komentara:

Objavi komentar