Ne morate više da izbegavate pripremu puslica torte zbog komplikovane pripreme koja podrazumeva sušenje kora.
Predstavljamo vam odličan recept za puslica tortu koja se priprema za manje od pola sata.
Sastav:
- 4 jajeta
- 200 g gotovih puslica
- 1 čokolada za kuvanje
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 1 margarin
- 2 šlaga
- malo maslaca i mleka za koru
Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (belanca, žumanca i čokoladu). Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica.
Umutite šlag i ukrasite tortu.
Izvor: www.stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar