subota, 18. travnja 2015.

Ruske šubare

Ruske šubare

Sastojci
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 180 ml mleka
  • 5 kašika ulja
  • 1,5 kašika kakaoa
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Fil:
  • 500 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 180 g šećera
  • 250 g margarina

Preliv:
  • 6 kašika mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • kokosovo brašno za valjanje kolača

Priprema
1. Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini.
2. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
3. U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina.
4. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice.
5. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g  čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera. 

Izvor: www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar