Sastojci
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 180 ml mleka
- 5 kašika ulja
- 1,5 kašika kakaoa
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašika brašna
- 180 g šećera
- 250 g margarina
Preliv:
- 6 kašika mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
- 1 kašika šećera
- kokosovo brašno za valjanje kolača
Priprema
1. Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini.
2. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
3. U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina.
4. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice.
5. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera.
Izvor: www.stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar