četvrtak, 16. travnja 2015.

Kolac s keksom i jabukama

Kolac s keksom i jabukama

Sastojci

  • 2 kutije petit keksa

  • Za kremu

  • 2 kg jabuka

  • 200 gr secera

  • malo cimeta ( po zelji )

  • 2 pudinga od vanilije

  • slag krema od vanilije


Priprema

Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.

Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).

Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.

Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.

Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..

Posluživanje

Hladan kolac posluziti sa mineralnom vodom.. :))


www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar